4 personen, 35 minuten

Ingrediënten

  • 3 pandanbladeren, in een knoop gedraaid
  • 250 gr palmsuiker
  • 1 ½ tl zout
  • 200 g + extra geraspte kokos
  • 100 g bloem
  • 3 eieren, geklutst
  • 500 ml + extra kokosmelk
  • 1 ½ tl pandanextract
  • Olie om in de te bakken

Benodigdheden

  • Crêpepan
Dadar-Gulung-Anak-Bungsu-Kookworkshops

Bereiding

  1. Breng in een steelpan op laag vuur 150 milliliter water met het pandanblad, de palmsuiker, en 1 theelepel zout aan de kook. Roer tot de suiker is gesmolten en het zout is opgelost.. Verwijder na 10 minuten het pandanblad en zet het vuur uit.
  2. Roer de geraspte kokos door de gesmolten suiker. Voeg wanneer het mengsel te droog wordt enkele eetlepels kokosmelk toe. Het mengsel moet smeuïg zijn maar niet vochtig.
  3. Verdeel de bloem en het overige zout in een kom. Klop er geleidelijk aan de eieren en de kokosmelk door en meng tot een glad beslag. Roer tot slot het pandanextract erdoor.
  4. Verwarm wat olie in de crêpe pan op middelhoog vuur. Schenk er net voldoende beslag in tot de bodem volledig bedekt is. Bak het flensje 2-3 minuten of tot de bovenkant droog en gaar is. Je draait ze tijdens het bakken dus niet om. Herhaal dit met het overige beslag.
  5. Leg een flensje met de gebakken zijde naar boven op het werkblad. Verdeel 2 volle eetlepels vulling over het midden. Vouw de zijkanten links en rechts over de vulling en rol het flensje van onder naar boven op. Herhaal met de overige flensjes.
  6. Rooster eventueel nog wat kokosrasp in een droge pan en garneer er de flensjes mee.