Anak Bungsu Kookworkshops

Het eilandenrijk Indonesië met zijn ruim 633 etnische volkeren heeft een bijzonder mooie en diverse keuken. Met de kookworkshops wil ik je laten kennismaken met de diverse regionale gerechten en specialiteiten uit Indonesië. Je leert hoe de kruiden en specerijen eruit zien en hoe je ze kunt gebruiken.

Ook leer je tijdens de workshop de verschillende bereidingswijzen, de manier van snijden, het vijzelen van de boemboe pasta en sambal of het vouwen van bijvoorbeeld de gerechten in bananenblad. 

Ik laat je zien dat het ook mogelijk is om thuis snelle eenvoudige Indonesische gerechten te maken. Zo leer ik je in bijvoorbeeld de Indonesische Rijsttafel Kookworkshop vijf gerechten te maken binnen twee en een half uur tijd.

 

Na een maandenlange verbouwing is onze kookstudio / woonkeuken eindelijk klaar.

Maureen-Tan-in-de-keuken-Anak-Bungsu-Kookworkshops

Waarom een Indonesische kookworkshop

Met de workshops wil ik je laten zien hoe rijk en divers de Indonesische keuken is.

Je leert in een ongedwongen sfeer zelf authentiek Indonesische gerechten bereiden.

Iedereen denkt dat je dagenlang van te voren moet beginnen als je Indonesisch wilt koken.

Ik laat je bereidingen zien die snel zijn waardoor je in twee uurtjes echt wel iets lekkers op tafel kunt zetten.

Samen koken is heel gezellig. Het samenwerken met mensen die je misschien niet kent met verschillende achtergronden zorgt voor een ontspannen sfeer. En als we dan uiteindelijk gaan proeven wat er gezamenlijk gekookt is, is er ook de tijd om met elkaar te praten.

Mogelijkheden

Je kunt ook een privé kookworkshop boeken met vrienden, familie of een groep collega’s.

Dit kan al vanaf 4 personen tot maximaal 10 personen. In overleg stellen wij het gewenste menu samen.

Er zijn ook meerdaagse kookworkshops op maat mogelijk.

Vraag naar de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

De kookworkshops worden gegeven in mijn kookstudio aan de Koningsvaren 1 in Abcoude.

De studio in Abcoude (Noord) is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 120 vanuit station Bijlmer Arena stopt direct naast de kookstudio.

Per trein,  vanaf het station Abcoude is de afstand tot de kookstudio circa 550 meter, ongeveer 12 minuten lopen.

Per auto. Je kunt bij de kookstudio op ons eigen terrein parkeren.

kookworkshops

Duur: 4 uur

Ontvangst met een glas huisgemaakte Jamu, een Indonesische kruidendrank en kroepoek.

Programma

Uitleg van de verse kruiden en specerijen die gebruikt gaan worden tijdens de workshop.

Vervolgens gaan we groepsgewijs de verschillende gerechten aan de hand van uitgedeelde recepturen bereiden.

Na het koken zullen we de gerechten gezellig samen gaan proeven aan een gezellig gedekte tafel. 

kookworkshop-welkom-Anak-Bungsu-Kookworkshops

Menu West-Java

  • Terong raos uit Bandung
  • Gefrituurde aubergine met frisse limoensambal (vega)
  • Sate taichan uit de wijk Senayan, Jakarta
  • Kipsaté met limoensaus
  • Semur daging sapi
  • Rundvlees gestoofd in ketjap
  • Nasi goreng kampung pedas
  • Gebakken pittige rijst
  • Nogosari Bandung
  • Bananenpudding  

Menu Midden-Java

  • Tahu gimbal

  • Garnalenkoekjes met tofu en pindasaus

  • Sayur Betik uit Jepara

  • Groene papaya met rundvlees

  • Ayam besengek

  • Geurige kipstoof

  • Oseng oseng labu siam

  • Roergebakken chayote en tempé

  • Lumpia basah

  • Verse loempia’s uit Semarang

     

Menu Oost-Java

  • Rawon
  • Zwarte rundvleessoep
  • Perkedel jagung
  • maiskoekjes
  • Pecel Madiun
  • Gemengde groente met pittige pindasaus
  • Telor petis
  • Hete eieren
  • Klepon
  • Kleefrijstballetjes gevuld met palmsuiker

De vegan Javaanse keuken

  • Terong raos Bandung, West-Java
  • Gefrituurde aubergine met frisse limoensambal
  • Pecel Ndeso uit Solo, Midden-Java
  • Groentesalade met rode rijst en sesamsaus
  • Bongko kacang tolo
  • Zwartoogboontjes frikadelletjes
  • Sate kere uit Solo, Midden-Java
  • Tempésaté met pindasaus
  • Nogosari Bandung
  • Banaanpudding van mungbonenmeel

 

Menu Nusantara

  • Ayam bumbu hijau
  • Kip in groene sambalsaus uit de Molukken
  • Jukut urap
  • Gemengde groentesalade uit Bali
  • Pepesan ikan
  • Makreel gestoomd in bananenblad uit Oost-Java
  • Nasi jaha Manado
  • Kleefrijst pakketjes met pandan en citroengras uit Sulawesi
  • Kue amparan tatak
  • Gestoomde rijstmeelcake met banaan en kokos uit Kalimantan
tempeh-Anak-Bungsu-Kookworkshops

Wat anderen zeggen over Anak Bungsu Kookworkshops

was super leuk en gezellig Kookworkshop en Masterclass Indonesische Kambing/Geitenbok. Alles was heerlijk, zo veel geleerd. Echt aanrader!  Terima kasih lieve Maureen ♥️

On Nuna

Het was erg gezellig en leerzaam wat elke ingredient precies is maar ook op welke manier een bepaald soort gerecht bereid wordt. Maureen legt het heel goed en duidelijk uit hoe iets gedaan moet worden. Na gezamenlijk koken gaan we ook gezamenlijk eten. Het was heeeerlijk 😋
Marilyn Amaterasu

Ontzettend genoten en veel geleerd van Maureen.
Ze deed dit enthousiast en op een relaxte manier.
De recepten waren duidelijk en goed te maken
Daarna samen alles opeten…… heerlijk!
Voor mij voor herhaling vatbaar!
Miss Bollemeijer

Een ontzettend leuke kookworkshop! Het eten was heerlijk en we hebben veel geleerd. Bedankt Maureen 😘
Noor Seijdel

ontzettend leuk gezellig leerzaam en heel lekker….leuk gezelschap…. erg gelachen…. zeker voor herhaling vatbaar. ben erg benieuwd naar de Bijbel die je aan het samenstellen bent.
Emily Rodijk

Gezellig overzichtelijk. Dus ik kon het thuis ook zonder Anak. Heerlijk!
Inge Gieskes

Fantastische authentieke Indonesische gerechten. Je staat ervan versteld wat je kunt maken. Duidelijke uitleg en mooie verhalen bij de ingredienten en gerechten van Maureen. Heerlijk en heel gezellig!
Hester de Ro