Anak Bungsu Kookworkshops

Het eilandenrijk Indonesië met zijn ruim 633 etnische volkeren heeft een bijzonder mooie en diverse keuken. Met de kookworkshops wil ik je laten kennismaken met de diverse regionale gerechten en specialiteiten uit Indonesië. Je leert hoe de kruiden en specerijen eruit zien en hoe je ze kunt gebruiken.

Ook leer je tijdens de workshop de verschillende bereidingswijzen, de manier van snijden, het vijzelen van de boemboe pasta en sambal of het vouwen van bijvoorbeeld de gerechten in bananenblad. 

 

Bezoek onze mooie kookstudio / woonkeuken!

Kookstudio Anak Bungsu Kookworkshops

Waarom een Indonesische kookworkshop

Met de workshops wil ik je laten zien hoe rijk en divers de Indonesische keuken is.

Je leert in een ongedwongen sfeer zelf authentiek Indonesische gerechten bereiden.

Iedereen denkt dat je dagenlang van te voren moet beginnen als je Indonesisch wilt koken.

Ik laat je bereidingen zien die snel zijn waardoor je in drie uurtjes echt wel iets lekkers op tafel kunt zetten.

Samen koken is heel gezellig. Het samenwerken met mensen die je misschien niet kent met verschillende achtergronden zorgt voor een ontspannen sfeer.

Bereikbaarheid

De kookworkshops worden gegeven in mijn kookstudio aan de Koningsvaren 1 in Abcoude.

De studio in Abcoude (Noord) is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 120 vanuit station Bijlmer Arena stopt vlakbij. Voor de openbaar vervoer mogelijkheden klik hier

Per trein, vanaf het station Abcoude is de afstand tot de kookstudio circa 550 meter, ongeveer 12 minuten lopen.

Per auto. Je kunt bij de kookstudio op ons eigen terrein parkeren.

Programma

Ontvangst met een glas huisgemaakte Jamu, een Indonesische kruidendrank en kroepoek.

Uitleg van de verse kruiden en specerijen die gebruikt gaan worden tijdens de workshop.

Vervolgens gaan we groepsgewijs de verschillende gerechten aan de hand van uitgedeelde recepturen bereiden.

Na het koken neem je het eten mee en heb je een heerlijke maaltijd thuis. 

Tijden zijn van 12:45 – 17:15 uur. Heb je een kookworkshops met aansluitend diner dan zijn de tijden van 12:45 – 19:00 uur.

Introductie Indonesische specerijen, blad- en wortelkruiden

Menu West-Java

  • Terong raos uit Bandung
    Gefrituurde aubergine met frisse limoensambal (vega)
  • Sate taichan uit de wijk Senayan, Jakarta
    Kipsaté met limoensaus
  • Semur daging sapi
    Rundvlees gestoofd in ketjap
  • Nasi goreng kampung pedas
    Gebakken pittige rijst
  • Nogosari Bandung
    Bananenpudding  

Menu Midden-Java

  • Tahu gimbal
    Garnalenkoekjes met tofu en pindasaus
  • Sayur Betik uit Jepara
    Groene papaya met rundvlees
  • Ayam besengek
    Geurige kipstoof
  • Oseng oseng labu siam
    Roergebakken chayote en tempé
  • Lumpia basah
    Verse loempia’s uit Semarang

Menu Oost-Java

  • Tahu campur lentho singkong
    Rundvlees-bamisoep met cassave balletjes

  • Sate ayam Madura
    Kipsaté met knoflook-pindasaus

  • Perkedel jagung
    Maiskoekjes
  • Sambal goreng kentang terong
    In sambal gebakken krieltjes met aubergine

  • Klepon
    Kleefrijstballetjes gevuld met palmsuiker

De vegan Javaanse keuken

  • Terong raos Bandung, West-Java
    Gefrituurde aubergine met frisse limoensambal
  • Pecel Ndeso uit Solo, Midden-Java
    Groentesalade met rode rijst en sesamsaus
  • Bongko kacang tolo
    Zwartoogboontjes frikadelletjes
  • Sate kere uit Solo, Midden-Java
    Tempésaté met pindasaus
  • Nogosari Bandung
    Banaanpudding van mungbonenmeel

 

Menu Nusantara

  • Ayam bumbu hijau
    Kip in groene sambalsaus uit de Molukken
  • Jukut urap
    Gemengde groentesalade uit Bali
  • Pepesan ikan
    Makreel gestoomd in bananenblad uit Oost-Java
  • Nasi jaha Manado
    Kleefrijst pakketjes met pandan en citroengras uit Sulawesi
  • Kue amparan tatak
    Gestoomde rijstmeelcake met banaan en kokos uit Kalimantan

Menu rendang

  • Rendang Padang,
    gekarameliseerd rundvlees

  • Urap urap
    groente met kruidige kokos

  • Sambal goreng tempé kering.
    Knapperig gebakken tempé sojakoek

  • Nasi goreng kencur
    gebakken rijst met aromatische kentjoerwortel

  • Wingko babat,
    kleefrijst kokoskoek me sesam uit de oven.

Menu Maluku

  • Kue Cara ikan
    Viskoekjes
  • Kohu kohu
    Groenten en makreelsalade
  • Ikan kuah pala Banda
    Gebakken zeebaars met foelie
  • Nasi Lapola
    Kokosrijst met zwartoogboontjes, limoenblad en citroengras
  • Kue asidah of dodol Maluku
    Koek met specerijen

kookworkshops

Een kookworkshop met open inschrijving kost €92,50 per persoon inclusief btw, met uitzondering van de masterclasses en de workshop Menu Rendang en workshop Indonesian Delights. Deze kosten €99,95 per persoon inclusief btw.

Duur: 4,5 uur

Kijk voor data van deze kookworkshops op de agenda of stuur mij een mailtje voor nadere informatie.

Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximaal aantal is 12 personen.

Prijs is inclusief welkomstdrankje en snacks, kraan en bruiswater, koffie en thee en de recepten van de kookworkshop. De door u gemaakte gerechten neemt u mee naar huis.

Je kunt ook een privé kookworkshop boeken met vrienden, familie of een groep collega’s. De privé kookworkshop is inclusief aansluitend diner en kost €99,95 per persoon incl. btw.

Duur: 6 uur (4,5 uur kookworkshop en 1,5 uur diner)

Prijs is inclusief welkomstdrankje en snacks, kraan en bruiswater, koffie en thee en de recepten van de kookworkshop.

Dit kan al vanaf 8 personen tot maximaal 12 personen. In overleg stellen wij het gewenste menu samen.

Voor bedrijven hanteren we maatwerk pakketten. Voor informatie ga naar contact.

kookworkshop-welkom-Anak-Bungsu-Kookworkshops