Anak Bungsu Kookworkshops
Het eilandenrijk Indonesië met zijn ruim 633 etnische volkeren heeft een bijzonder mooie en diverse keuken. Met de kookworkshops wil ik je laten kennismaken met de diverse regionale gerechten en specialiteiten uit Indonesië. Je leert hoe de kruiden en specerijen eruit zien en hoe je ze kunt gebruiken.
Ook leer je tijdens de workshop de verschillende bereidingswijzen, de manier van snijden, het vijzelen van de boemboe pasta en sambal of het vouwen van bijvoorbeeld de gerechten in bananenblad.
Ik laat je zien dat het ook mogelijk is om thuis snelle eenvoudige Indonesische gerechten te maken. Zo leer ik je in bijvoorbeeld de Indonesische Rijsttafel Kookworkshop vijf gerechten te maken binnen twee en een half uur tijd.

Waarom een Indonesische kookworkshop
Met de workshops wil ik je laten zien hoe rijk en divers de Indonesische keuken is.
Je leert in een ongedwongen sfeer zelf authentiek Indonesische gerechten bereiden.
Iedereen denkt dat je dagenlang van te voren moet beginnen als je Indonesisch wilt koken.
Ik laat je bereidingen zien die snel zijn waardoor je in twee uurtjes echt wel iets lekkers op tafel kunt zetten.
Samen koken is heel gezellig. Het samenwerken met mensen die je misschien niet kent met verschillende achtergronden zorgt voor een ontspannen sfeer. En als we dan uiteindelijk gaan proeven wat er gezamenlijk gekookt is, is er ook de tijd om met elkaar te praten.
Mogelijkheden
Je kunt ook een privé kookworkshop boeken met vrienden, familie of een groep collega’s.
Dit kan al vanaf 4 personen tot maximaal 12 personen. In overleg stellen wij het gewenste menu samen.
Er zijn ook meerdaagse kook workshops op maat mogelijk.
Vraag naar de mogelijkheden.
Bereikbaarheid
De kookworkshops worden gegeven in mijn kookstudio aan de Koningsvaren 1 in Abcoude.
De studio in Abcoude (Noord) is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 120 vanuit station Bijlmer Arena stopt direct naast de kookstudio.
Per trein, vanaf het station Abcoude is de afstand tot de kookstudio circa 550 meter, ongeveer 12 minuten lopen.
Per auto. Je kunt bij de kookstudio op ons eigen terrein parkeren.
Workshop Indonesisch koken, de Indonesische rijsttafel
Duur: 4 uur
Ontvangst met een glas huisgemaakte Jamu, een Indonesische kruidendrank en kroepoek.
Programma
Uitleg van de verse kruiden en specerijen die gebruikt gaan worden tijdens de workshop.
Vervolgens gaan we groepsgewijs de verschillende gerechten aan de hand van uitgedeelde recepturen bereiden.
Menu
- Ayam Bumbu Bali. (kip)
- Sambal goreng Udang peteh. (garnalen)
- Sambal goreng telor. (ei)
- Sambal goreng buncis. (kousenband)
- Sambal goreng tempé kering. (gefermenteerde sojakoek)
- Acar ketimun. (komkommer)
- Nasi putih. ( witte gestoomde rijst)
- Sambal Trassi (pittige verse sambal met gefermenteerde garnalenpasta)
- Dessert, pisang goreng (gebakken bakbanaan).
We sluiten af met een kopje koffie of thee met een lekker stukje zelfgemaakte pisang goreng.


Workshop Rendang
Duur:
Ontvangst met een glas huisgemaakte Jamu, een Indonesische kruidendrank en kroepoek.
Programma
Uitleg van de verse kruiden en specerijen die gebruikt gaan worden tijdens de workshop.
Vervolgens gaan we groepsgewijs de verschillende gerechten aan de hand van uitgedeelde recepturen bereiden.
Na het koken zullen we de gerechten gezellig samen gaan proeven aan een gezellig gedekte tafel.
Menu
- Daging sapi Rendang ( rundvlees)
- Ayam Kalio ( Kalio is de natte versie van de Rendang)
- Tumis katjang panjang (boontjes)
- Sambal goreng telor. (sambal eitje)
- Acar ketimun. (zoetzuur komkommer)
- Nasi putih. ( witte gestoomde rijst)
- Sambal Lombok Hijau, een groene sambal.
- Dessert, bubur ketan hitam, zwarte kleefrijst met kokosmelk en jackfruit.
We sluiten af met een kopje koffie of thee en het dessert.
Lunch kookworkshop de vegetarische Indonesische keuken
Duur: 3 uur
Ontvangst met een glas huisgemaakte Jamu, een Indonesische kruidendrank en kroepoek.
Programma
Uitleg van de verse kruiden en specerijen die gebruikt gaan worden tijdens de workshop.
Vervolgens gaan we groepsgewijs de verschillende gerechten aan de hand van uitgedeelde recepturen bereiden.
Na het koken zullen we de gerechten gezellig samen gaan proeven aan een gezellig gedekte tafel.
Menu
- Sayur asem, pittig zure groentesoep
- Gado gado, groentesalade met pindasaus dressing met tofu, gekookte aardappel en een eitje
- Tempé penyet, gebakken tempé met frispittige sambal
- Wedang ronde, gember thee met rijstdumpling met zoete pindavulling

Wat anderen zeggen over Anak Bungsu Kookworkshops
Het was super leuk en gezellig Kookworkshop en Masterclass Indonesische Kambing/Geitenbok. Alles was heerlijk, zo veel geleerd. Echt aanrader! Terima kasih lieve Maureen
♥️

