Nieuws
Culinaire groepsreis West- en Noord-Sumatra
Na vorig jaar een supermooie culinaire rondreis door Java en Bali te hebben mogen begeleiden mag ik dit jaar weer een mooie culinaire rondreis naar Indonesië begeleiden. Dit keer gaan we naar het mooie West- en Noord-Sumatra. We vertrekken zaterdag 21 september 2024...
11 oktober 2024 in de winkel, mijn derde Kookboek: Rendang
Mensen denken vaak dat rendang een specifiek gerecht is, maar van origine is het een bereidingsmethode om vlees te bereiden en conserveren. ‘Rendang’ komt van het woord marandang, wat ‘langzaam bereid’ betekent en verwijst naar het langzame kookproces. De term duidt...
Java winnaar vakjuryprijs Kookboek van het Jaar 2022
Java heeft op dinsdag 15 november jl de vakprijs van de Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022 gewonnen. "Een prachtig, zeer uitgebreid kookboek over de Javaanse keuken. Uitgebreide receptuur die Maureen voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt met mooie...
Java wint Zilveren Kookboek – Shortlist Gouden Kookboek
Java kreeg vandaag een van de vijf Zilveren Kookboeken 2022. Maar welke van deze vijf wordt Het Gouden Kookboek? Dit weten we 4 november en de winnaar bepaal jij! Stem vanaf nu op kookboekenweek.nl op Java! Extra leuk: als je stemt maak je kans op alle Zilveren...
Java op genomineerden gouden kookboek 2022 longlist
Java staat op de Genomineerden Gouden Kookboek Longlist 2022! Voor de complete longlist kijk je hier.
6e druk van De bijbel van de Indonesische keuken
De Bijbel van de Indonesische Keuken is inmiddels toe aan de 6e druk! Hartelijk dank voor iedereen die een boek heeft aangeschaft. Heb je het boek nog niet, bestel deze dan via onderstaande buttons:
Nieuw kookboek Java nu al te bestellen!
In Java duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen zijn eraan...