Recepten

Soto banjar (Kippensoep met lontong)

Soto banjar (Kippensoep met lontong)

Met specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel en steranijs zou je deze soto banjar uit Kalimantan kunnen zien als het hartverwarmende broertje van de soto ayam. 5 personen, 120 minutenIngrediënten 1 zakje lontong 1 hele kip, in stukken 5 tenen knoflook, in dunne...

Lees meer
Rendang

Rendang

4 personen, 4 uurIngrediënten 5 sjalotten, in dunne plakjes 7 tenen knoflook, in dunne plakjes 8 lomboks, in fijne ringen 7 rawits, in fijne ringen 5 cm gember, in dunne plakjes 6 cm laos, in dunne plakjes 3 cm kurkuma, in dunne plakes 7 kemirinoten, grof gehakt 1 el...

Lees meer
Perkedel Kentang (Aardappelkroketjes)

Perkedel Kentang (Aardappelkroketjes)

4 personen, 35 minutenIngrediënten 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 1 sjalot, in dunne plakjes Zout en peper 500 g kruimige aardappel, geschild en in stukken 1 lente-ui in fijne ringen 2 eieren, geklutst Olie, om in te bakken Bereiding Maal in de vijzel de knoflook...

Lees meer