Recepten
Culinaire groepsreis met Maureen Tan naar Java en Bali
In september neemt Merapi je graag mee op reis naar het lekkerste van Java en Bali. Tijdens deze 22-daagse culinaire rondreis zal Maureen Tan, schrijfster van onder andere ‘De Bijbel van de Indonesische keuken’ en ‘Java’, je wegwijs maken in de Indonesische keuken en...
Dadar Gulung (Pandanflensjes met kokos en palmsuiker)
4 personen, 35 minutenIngrediënten 3 pandanbladeren, in een knoop gedraaid 250 gr palmsuiker 1 ½ tl zout 200 g + extra geraspte kokos 100 g bloem 3 eieren, geklutst 500 ml + extra kokosmelk 1 ½ tl pandanextract Olie om in de te bakken Benodigdheden Crêpepan Bereiding...
Sambal goreng tempe kering (In sambal gebakken krokante tempe)
4 personen, 45 minutenIngrediënten Olie om in te bakken 800 g tempe in smalle reepjes 3 kleine sjalotten, in dunne plakjes 3 tenen knoflook, in dunne plakjes 1 stengel citroengras, gekneusd 2 salamblaadjes, gekneusd 4 lomboks of rawits, in fijne ringen 5 cm laos,...
Tumis Kapah khas Tarakan (Schelpjes in romige ketjapsaus)
4 personen, 20 minuten + 120 wachttijdIngrediënten 1 kg kleine kokkels 50 g roomboter 3 sjalotten, in flinterdunne plakjes 3 tenen knoflook, in flinterdunne plakjes 2 groene lomboks, in fijne ringen ½ tl zout ½ tl gemalen zwarte peper ½ tl nootmuskaat 50 g bloem 450...
Soto banjar (Kippensoep met lontong)
Met specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel en steranijs zou je deze soto banjar uit Kalimantan kunnen zien als het hartverwarmende broertje van de soto ayam. 5 personen, 120 minutenIngrediënten 1 zakje lontong 1 hele kip, in stukken 5 tenen knoflook, in dunne...
Rendang
4 personen, 4 uurIngrediënten 5 sjalotten, in dunne plakjes 7 tenen knoflook, in dunne plakjes 8 lomboks, in fijne ringen 7 rawits, in fijne ringen 5 cm gember, in dunne plakjes 6 cm laos, in dunne plakjes 3 cm kurkuma, in dunne plakes 7 kemirinoten, grof gehakt 1 el...
Perkedel Kentang (Aardappelkroketjes)
4 personen, 35 minutenIngrediënten 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 1 sjalot, in dunne plakjes Zout en peper 500 g kruimige aardappel, geschild en in stukken 1 lente-ui in fijne ringen 2 eieren, geklutst Olie, om in te bakken Bereiding Maal in de vijzel de knoflook...