Recepten

Nog 2 plaatsen beschikbaar!

Nog 2 plaatsen beschikbaar!

In 2025 nemen Maureen en Merapi je mee op een culinaire reis door de Sumatraanse keuken. Je begint in Padang, in het westen, en reist via Medan naar het tropische eiland Pulau Weh in het noorden. In Padang en Bukittinggi sluit een bijzondere gast zich aan: Reno Andam...

Lees meer
Soto banjar (Kippensoep met lontong)

Soto banjar (Kippensoep met lontong)

Met specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel en steranijs zou je deze soto banjar uit Kalimantan kunnen zien als het hartverwarmende broertje van de soto ayam. 5 personen, 120 minutenIngrediënten 1 zakje lontong 1 hele kip, in stukken 5 tenen knoflook, in dunne...

Lees meer
Rendang

Rendang

4 personen, 4 uurIngrediënten 5 sjalotten, in dunne plakjes 7 tenen knoflook, in dunne plakjes 8 lomboks, in fijne ringen 7 rawits, in fijne ringen 5 cm gember, in dunne plakjes 6 cm laos, in dunne plakjes 3 cm kurkuma, in dunne plakes 7 kemirinoten, grof gehakt 1 el...

Lees meer
Perkedel Kentang (Aardappelkroketjes)

Perkedel Kentang (Aardappelkroketjes)

4 personen, 35 minutenIngrediënten 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 1 sjalot, in dunne plakjes Zout en peper 500 g kruimige aardappel, geschild en in stukken 1 lente-ui in fijne ringen 2 eieren, geklutst Olie, om in te bakken Bereiding Maal in de vijzel de knoflook...

Lees meer