In 2025 nemen Maureen en Merapi je mee op een culinaire reis door de Sumatraanse keuken. Je begint in Padang, in het westen, en reist via Medan naar het tropische eiland Pulau Weh in het noorden. In Padang en Bukittinggi sluit een bijzondere gast zich aan: Reno Andam Suri, culinair adviseur en auteur van het bekroonde boek Rendang Minang Legacy to the World. Samen met haar ontdek je de authentieke Minangkabau rendang, de beroemde rundvleesschotel.

Je volgt niet alleen kookworkshops, maar Maureen laat je ook kennismaken met de lekkerste Rumah Makan en warungs om de pure smaken van Sumatra te proeven. Naast de culinaire hoogtepunten geniet je van de rijke cultuur, fascinerende historie en prachtige natuur.

De reis voert je van Padang naar Bukittinggi en de Harau-vallei. Daarna vlieg je naar Medan en bezoek je het Tobameer, het bergdorp Brastagi, de jungle van het Gunung Leuser Nationaal Park, de stad Medan en tot slot het paradijselijke Pulau Weh.

De reis duurt drie weken, met vertrek op 6 september en aankomst terug op Schiphol op 26 september.

Alle informatie vind je op de site van Merapi Tours.

Merapi x Maureen Tan - Sumatra