4 personen, 45 minuten
Ingrediënten
- Olie om in te bakken
- 800 g tempe in smalle reepjes
- 3 kleine sjalotten, in dunne plakjes
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 salamblaadjes, gekneusd
- 4 lomboks of rawits, in fijne ringen
- 5 cm laos, gekneusd
- 1 tl trassi
- 15 petehbonen, grof gesneden (eventueel)
- 50 g palmsuiker
- ½ tl zout
- 1 el tamarindepulp, geweekt in 2 el heet water
- 4 el ketjap manis
Benodigdheden
- Keukenpapier
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olie in een wok en frituur de tempé rondom krokant en goudbruin. Laat de tempé uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
- Giet de overtollige olie uit de wok. Verhit de wok opnieuw en fruit er de sjalotten, knoflook, het citroengras, de salamblaadjes, en lomboks of rawits ongeveer 10 minuten in.
- Voeg de laos, trassi en eventueel de petehbonen toe. Bak ze in dat geval nog 1 minuut mee.
- Voeg de palmsuiker toe en breng op smaak met het zout, de tamarindepulp en de ketjap manis. Laat de boemboe 5 minuten afkoelen.
- Meng de gefrituurde tempé erdoorheen. De tempé is luchtdicht afgesloten een paar weken houdbaar.
Recente reacties