4 personen, 35 minuten
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 sjalot, in dunne plakjes
- Zout en peper
- 500 g kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 1 lente-ui in fijne ringen
- 2 eieren, geklutst
- Olie, om in te bakken
Bereiding
- Maal in de vijzel de knoflook en de sjalot fijn.
- Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet af en laat even droogstomen. Stamp de gekookte aardappels met de aardappelstamper tot een grove puree.
- Meng de gemalen knoflook en sjalot en de lente-ui door de aardappelpuree en breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
- Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal, druk ze iets plat en wentel ze door het ei.
- Verhit ruim olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aardappelkroketjes in enkele minuten aan beide kanten goudbruin en krokant in.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Recente reacties