4 personen, 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 sjalot, in dunne plakjes
  • Zout en peper
  • 500 g kruimige aardappel, geschild en in stukken
  • 1 lente-ui in fijne ringen
  • 2 eieren, geklutst
  • Olie, om in te bakken
Perkedel-Kentang-Anak-Bungsu-Kookworkshops

Bereiding

  1. Maal in de vijzel de knoflook en de sjalot fijn.
  2. Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Giet af en laat even droogstomen. Stamp de gekookte aardappels met de aardappelstamper tot een grove puree.
  4. Meng de gemalen knoflook en sjalot en de lente-ui door de aardappelpuree en breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
  5. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal, druk ze iets plat en wentel ze door het ei.
  6. Verhit ruim olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aardappelkroketjes in enkele minuten aan beide kanten goudbruin en krokant in.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.